Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe kan jeg gemme Hammerite Metal Paint?
Hammerite Metal Maling kan opbevares i mindst 2 år efter åbning. Hvis du ønsker at gemme en rest af malingen, så sørg for at låget slutter tæt til dåsen og opbevar den på et tørt, køligt og ventileret sted.
Hvordan anvender jeg Hammerite på aluminium eller en galvaniseret metaloverflade?
Gør først overfladen ru med slibepapir, vask med rengøringsmiddel, skyl af og lad tørre. Påfør herefter et lag Hammerite Special Metals Primer. Lad grundmalingen tørre og mal over med Hammerite Metalmaling.
Hvordan anvender jeg Hammerite på en meget rusten metaloverflade?
Fjern først al løs rust med en stålbørste eller slibepapir og vask herefter overfladen med rengøringsmiddel. Skyl overfladen efter med rent vand og lad den tørre. Det bedste resultat opnås ved at påføre Hammerite No.1 Anti-Rust inden maling med Hammerite Metallfarve.
Hvordan anvender jeg Hammerite på en ny eller ubehandlet overflade af jern eller stål?
Hammerite Metalmaling er specielt udviklet til påføring på en metaloverflade med mindst muligt forarbejde. Vask først overfladen med rengøringsmiddel, skyl efter og lad den tørre. Mal med Hammerite Metalmaling direkte på overfladen. Det er ikke nødvendigt med primer eller grundmaling.
Hvordan anvender jeg Hammerite på en overflade, der allerede er malet?
Prøvemal først en lille overflade med Hammerite Metalmaling og lad den tørre i en time. Hvis du opdager fejl under den malede overflade, skal du fjerne al gammel maling, inden du maler videre med Hammerite Metalmaling.
Hvordan anvender jeg Hammerite på en rusten metaloverflade?
Hammerite Metalmaling er specielt udviklet til påføring på en metaloverflade med mindst muligt forarbejde. Fjern først al løs rust med en stålbørste eller sandpapir og vask herefter overfladen med rengøringsmiddel. Skyl overfladen og lad den tørre. Mal med Hammerite Metalmaling direkte på overfladen. Det er ikke nødvendigt med primer eller anden grundmaling.
Hvordan sikrer jeg en ensartet farve under hele malerarbejdet?
Følg instruktionerne på malerbøtten, og sørg for at omrøre malingen omhyggeligt inden brug.
Hvordan undgår jeg, at malingen løber?
Forbered først overfladen ifølge instruktionerne. Hvis du skal male på en lodret overflade, er det bedre at påføre tre tynde lag end to tykke lag maling, fordi det på grund af tyngdekraften er mere sandsynligt, at et tykt lag løber under tørringen. Dette problem gælder for de fleste typer maling, men med Hammerite Metalmaling minimeres risikoen, fordi malingen har en geleagtig konsistens.
Hvornår er det bedre at bruge spraymaling frem for pensel?
Hvis overfladen ikke er beskadiget og du ønsker et jævnt, glat og dekorativt finish, anbefales spray. Derimod anbefales spray generelt ikke, hvis du skal male større overflader eller fx skal male et udendørs stakit, hvor en del af malingen vil gå til spilde. Spraymaling er bedst egnet til mindre ”gør-det-selv”-opgaver og til steder, hvor det er svært at komme til med en pensel.
Jeg har lige påført andet lag og overfladen er begyndt at rynke, hvorfor?
Sørg altid for at det første lag maling tørrer ifølge instruktionerne på malerbøtten, inden det andet lag påføres. Vent til malingen er helt tør og matslib derefter overfladen. Påfør nu et sidste lag for en gennemført overfladefinish.
Kan jeg bruge Hammerite Metalmaling på en metaloverflade, når jeg bor tæt på kysten, hvor salt i luften og korrosion er et stort problem?
Fjern al salt fra metaloverfladen før maling ved meget omhyggeligt at vaske med grundrengøringsmiddel. Skyl overfladen efter med rent vand og lad den tørre inden maling med Hammerite Metalmaling. For at øge beskyttelsen kan et lag Hammerite No.1 Anti-Rust påføres inden overmaling med Hammerite Special Metals Primer.
Kan jeg male med en anden farve på Hammerite Metal Paint?
Ja du kan anvende alle Hammerite Metal Malinger, hvis du ønsker at ændre farven. Rengør overfladen omhyggeligt og matslib med fint slibepapir. Rengør herefter overfladen for slibestøv og affedt tilsidst med Hammerite Brush Cleaner and thinners Du kan nu male med Hammerite I en ny farve.
Malingen på min låge afskaller og løsner sig, hvorfor?
Dette sker nogle gange, hvis man har malet på en meget hård og glat overflade, hvor malingen ikke binder godt nok. På meget glatte overflader, så som aluminium og galvaniseret stål, anbefales det, at overfladen gøres ru og mat ved at slibe den med slibepapir og at man herefter anvender Hammerite Special Metals Primer før maling med Hammerite Metalmaling.
Min låge er allerede begyndt at ruste, hvorfor?
Der er to årsager til tidlig rustgennemtrængning. Den ene er, at der er blevet brugt for lidt maling. Vær omhyggelig med at påføre mindst to lag. På detaljer som fx låger og rækværk er det også meget vigtigt, at hjørner og kanter dækkes omhyggeligt med maling. Den anden årsag er, at overfladen ikke blev ordentlig rengjort inden maling. Snavs og fugt er blevet lukket inde under malingen og har bevirket at malingen har løsnet sig eller at rusten er trængt igennem.

Kontakt

Fandt du ikke svar på dit spørgsmål? Venligst kontakt os.